Kwalitatief onderzoek in organisaties

Inge Bleijenbergh 9789059319271 | 1e druk, 2013
Budh

Beschrijving

De nieuwe (2e) druk wordt in maart 2015 verwacht. Klik hier voor meer informatie.

Dit boek bespreekt de verschillende fasen van kwalitatief onderzoek binnen organisaties. Dergelijk onderzoek vindt plaats voor opdrachtgevers en onderzoeksbureaus, maar ook in het kader van een studie of promotietraject aan een universiteit. Je begint vaak met een algemeen idee over het onderwerp, dat tijdens het onderzoeksproces steeds verder wordt afgebakend en verfijnd. Waar moet je beginnen? Wat zijn de hulpmiddelen en valkuilen? En waar moet je naar toewerken om het onderzoek succesvol af te ronden?

Kwalitatief onderzoek in organisaties biedt handvatten voor het doorlopen van de verschillende fasen van een kwalitatief onderzoek, door de methodologische achtergronden te beschrijven en voorbeelden te geven uit de onderzoekspraktijk.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor studenten bestuurskunde, bedrijfskunde (managementwetenschappen) en HRM / organisatiekunde (sociale wetenschappen).

Auteursinformatie

Dr. Inge Bleijenbergh is universitair docent onderzoeksmethoden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze deed kwalitatief onderzoek binnen verschillende organisaties in Nederland en het buitenland en heeft jarenlange ervaring met het doceren van methoden van kwalitatief onderzoek aan studenten bestuurskunde en bedrijfskunde.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag